Galéria Invest Kft. foglalkozik saját beruházásban családi házak építésével és azok értékesítésével, melyekhez a CSOK támogatás is igénybe vehető. Házaink minőségi alapanyagokból és kivitelezéssel készülnek. Teljes körű tájékoztatást nyújt munkatársunk. +36-70-316-07-76 

Aktuális családi ház és telek ajánlatunk

Új útvonal_0  

Békéscsaba – Mester lakópark

 

Két lakásos lakóépület

Tervezett befejezés kulcsrakész állapotban: 2017 (Vásárlói igény szerint)

Főbb jellemzők:

  • Alapterület: 134,48 m2
Telek: 335 m2

Bővebben

Új útvonal_0  

Békéscsaba – Bessenyei utca

Tervezett befejezés kulcsrakész állapotban: 2016. augusztus – szeptember

Főbb jellemzők:

  • Nettó alapterület: 98,10 m2
  • Bruttó alapterület: 119,78 m2
  • Terasz: 17,20 m2
Telek:

  • 1. ház: 359 m2
  • 2. ház: 482 m2
  • 3. ház: 358 m2

Bővebben

CSOK 2016: Jelentős támogatás új lakások vásárlására

A kormány kiszélesítette azoknak az ingatlanok körét, melyeket az új CSOK támogatással meg lehet venni. Ennek köszönhetően ebben az évben várhatóan a magyarországi ingatlanpiac is megélénkül, ugyanis a kutatások szerint a lakosság zöme albérletben vagy még mindig a szülőkkel él. A 2008-as gazdagi válság is jelentősen rombolta az ingatlan piacot, az eladásra szánt ingatlanok árai ugyanis nagyon megnőttek. A CSOK felújításra nem fordítható.

A CSOK, azaz a családi otthonteremtési kedvezmény összege jelentősen növekszik két, illetve háromgyerekes családok esetében. A két gyermekes családok akár 2,6 millió forintot is kaphatnak ingatlanvásárlásra, a háromgyerekes családok pedig 10 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatást kapnak. Utóbbi akkor is igényelhető, ha jelenleg a családban két gyermek van, de a szülők vállalják, hogy 10 éven belül születik még egy kistestvér. Van néhány szomorú kivétel, amely ha megtörténik, akkor a tervezettnél kevesebb megszületett gyerekkel is teljesítettnek tekinteni a vállalást a törvény. Ilyenek a házastárs halála vagy bizonyos fokú rokkantsága, az első gyerek súlyos fogyatékossággal születése, vagy 24 hetesnél idősebb magzat vagy gyerek halála. Ha ezek közül bármelyik bekövetkezik, nem kérik vissza a pénzt.

Nagy előny, hogy az új lakások áfája 27-ről lecsökkent 5%-ra!

Kik igényelhetik a CSOK-ot?

Az új CSOK-ot olyan szülő igényelheti, aki egy háztartásban él 20. életévét még be nem töltött gyermekével. Az eltartott gyermek 25 éves is lehet az igényléskor, de csak abban az esetben, ha nappali tagozatos intézményben tanul. A CSOK igénylehető abban az esetben is, ha a gyerek nem vér szerinti, hanem örökbefogadott gyerek. A támogatás kérhető 24 hetes magzat esetén is. Gyámság alatt álló gyerekek esetében a gyám is kérhet CSOK-ot. Házaspárok esetében a 40. életévüket be nem töltött felek is igényelhetik a támogatást, abban az esetben is, ha még nincs gyerek, de vállalják, hogy 4 vagy 8 év alatt gyarapítják a családot 1, illetve 2 gyerekkel. Amennyiben a házaspár már rendelkezik 3 gyerekkel, akkor 40 év felett is igényelheti a lakás vásárlására nyújtott állami támogatást.

Meglévő hitel mellé kérhető-e a CSOK?

Joggal merül fel a kérdés, hogy azok is részesülhetnek-e a támogatásban, akiknek van valamilyen hitele, hiszen a potenciális igénybe vevők jelentős része ebbe a kategóriába tartozik. A szövegből az derül ki, hogy csak azok a hitelesek kaphatják meg a CSOK-ot, akik rendesen törlesztenek: ha a házaspár bármelyik tagjának van olyan jelentősebb tartozása, amelyet a központi hitelinformációs rendszerben nyilvántartanak, akkor a támogatás nem jár.

Új családi ház tőlünk, CSOK támogatással

A Galéria Invest Kft. által épített családi házak minőségi alapanyagokból és kivitelezéssel történnek, kulcsrakész állapotban vehetők át. Vásárláskor az új CSOK támogatás is felhasználható, házainkkal pedig jobb életvitelt tudunk biztosítani mindenki számára. Érdeklődjön a lehetőségekről nálunk, munkatársunk minden kérdésére szívesen válaszol!